G Data AV Cleaner a G Data szoftverek eltávolításához
+-

A G Data AntiVirus Cleaner eltávolít minden G Data terméket, valamint ezek maradványait, melyeket a normál eltávolítás során nem lehetett eltávolítani.

Ez szükséges lehet olyankor, amikor a G Data teljesen nulláról való újratelepítése megkívánt.

A G Data Menedzsment Szerveren futtatva a G Data AntiVirus Cleaner nem csak a klienst, de a szerverkomponenseket is eltávolítja.

A G Data AntiVirus Clenare ugyanakkor nem távolítja el más vírusirtó szoftverek maradványait. Ezekhez használja a gyártójuk által biztosított eltávolító eszközt.

FONTOS: az AV-Cleanert mindig újra és újra le kell tölteni, hogy biztosan a legfrissebb verziót használja! Kizárólag a legfrissebb verzió képes az új G DATA szoftvereket is eltávolítani.

A G Data AntiVirus Cleaner innen tölthető le.

G Data Indítólemez
+-

A G Data indítólemez egy praktikus eszköz a kártevők eltávolításához még a vírusirtó telepítése előtt. Ez szükséges lehet olyankor, amikor egy kártevő blokkolja a vírusirtó szoftver telepítését.

Az indítólemez segítségével lehetséges a G Data TotalProtection szoftver segítségével készült lemezképek (mentések) visszaállítása is.

A letölthető fájl ISO formátumban van, melyet CD vagy DVD lemezre kell írni, vagy abból bootolható USB kulcsot kell készíteni.

A G Data indítólemezt erről a linkről lehet letölteni.

 

G Data Activity Monitor
+-

A G Data Activity Monitor segítségével megfigyelhetjük, hogy a vírusvédelem milyen fájlokat vizsgál a háttérben. Ez segíthet a teljesítményproblémák felderítésében is.

Az eszközt futtathatjuk a számítógép normál üzemmódja alatt, miközben megpróbáljuk előidézni a lassulással járó problémát. Emellett az eszközt futtathatjuk Hitlist módban néhány órán keresztül, majd az összegyűjtött adatok megmondják nekünk, hogy milyen folyamatok fordulnak elő a leggyakrabban az adott gépen, melyeket a vírusirtó átvizsgál.

A teljesítményproblémák megoldását segítheti, ha a gyakran előforduló, ártalmatlan folyamatokat hozzáadjuk a kivételekhez.

FONTOS, hogy a G DATA Activity monitor nem kompatibilis a lakossági termékekkel, csak a vállalati klienssel használható.

A G Data Activity Monitor erről a linkről tölthető le.

Hamis biztonsági programokat eltávolító eszköz
+-

Az ál-antivírus programokat eltávolító eszközt azzal Windows fiókkal kell használni, amelyik meg van fertőződve. A G DATA FakeAVCleaner fájlneve: svchost_int.exe

Az eszköz minden olyan felhasználói fiókhoz köthető folyamatot leállít a gépen, melynek nincs előre meghatározott neve (mint például explorer.exe vagy winlogon.exe (ezeket az eszköz nem állítja le)).

A program erről a linkről tölthető le.

G DATA Clean Up Tool
+-

A G DATA Clean Up eltávolítja a kéretlen reklámprogramokat, tool bar kiegészítőket, böngészőkiegészítőket és bővítményeket és más hasonló kéretlen programokat (PUP), melyeket egyébként nem lehet egyszerűen eltávolítani. Az eszköz ingyenes, és nem szükséges telepíteni sem, csak futtatni kell a számítógépen. A G DATA Cleanup Tool erről a linkről tölthető le.