Mit kell tudni a titkosító vírusokról?
+-

A fájlokat titkosító és a számítógépeket a felhasználók előtt lezáró kártevők a legveszélyesebbek közé tartoznak, mivel a kódolás feltörésére a legtöbbször nincs mód, és így adatainkat örökre elveszíthetjük.

Egy zsaroló vírus (angolul ransomware) ugyanazt teszi elektronikus formában, mint egy hagyományos bűnöző: elvesz tőlünk valamit, majd pénzt kér azért, hogy visszaadja. Ezek a kártevők két fő típusba sorolhatóak: az első a titkosító trójaiak, a második pedig a képernyőzárak.

A titkosító trójaiak módszeresen végigsöpörnek a merevlemezen, és úgy módosítják a dokumentumokat és a fotókat, hogy azok a titkosítás feloldásához szükséges kulcs nélkül soha többet nem lesznek megnyithatóak. A kulcsot a bűnözőktől vehetjük meg, jellemzően 150 ezer forint körüli összegért, de fizetni igen kockázatos, mivel jó eséllyel a pénzünk elveszik, de a kulcshoz nem jutunk hozzá. Más megoldás viszont nincs igazán: a feltörésre még egy szuperszámítógép birtokában sincs esélyünk.

A magyar nyelvű whitepaper innen tölthető le.
Az angol nyelvű, eredeti whitepaper innen tölthető le.

A G DATA fokozza a teljesítményt
+-

A G DATA segít abban, hogy a legtöbbet kihozza informatikai infrastruktúrájából. Ahelyett, hogy hardverberuházásra költene és a meglévő szerverek, kliensek gyorsaságát vagy a hálózat sávszélességét növelné, a G DATA v.13-as vírusvédelme pluszköltségek nélkül fokozza a teljesítményt és a hatékonyságot.

Ahogyan a vállalat növekszik, nő azoknak az asztali számítógépeknek, laptopoknak, okostelefonoknak és tableteknek is a száma, melyeket biztosítani kell a kártevők ellen. A belső hálózat áteresztőképessége azonban sokszor nem bővül ugyanolyan ütemben, amilyenben a kliensek szaporodnak.

A szervezet részéről tipikus válasz a szerverek kapacitásának és a belső hálózat áteresztőkapacitásának növelése, ami gondos előkészítést, időt és pénzt igényel. De van egy alternatíva: ha olyan biztonsági megoldást választ a vírusvédelemre, amely jobban takarékoskodik a meglévő erőforrásokkal.

A G DATA vállalati vírusvédelmének 13-as verziója a már megszokott kitűnő védelem mellett az erőforrások területén is jobban teljesít, mint eddig bármikor. A fejlesztések közé tartok a második vírusvédelmi motor, a CloseGap hibrid védelmi technológia integrálása differenciális és inkrementális szignatúrafrissítésekkel, valamint az alhálózati szerverkomponens teljesítményközpontú újratervezése.

Tudjon meg többet magyar nyelvű whitepaperünkből!

G DATA Hálózatfelügyelet - Network Monitoring modul
+-

A G Data új vállalati vírusvédelmébe integrált hálózatfelügyeleti modul lehetőséget biztosít a rendszergazdák számára, hogy olyan metrikákat állítsanak be, melyek segítségével folyamatosan megfigyelhetik a hálózat számítógépeinek állapotát.

Ez segít például a zsarolóprogramok és a kémprogramok fertőzéseinek felderítésében, mivel ezek jellemző hálózati forgalommal járnak, és leterhelik a számítógép különböző erőforrásait. A beállítható riasztások segítségével a rendszergazdák mostantól azonnal értesülhetnek a nem kívánt hálózati eseményekről, és megtehetik a megfelelő óvintézkedéseket.

A G DATA Network Monitoring whitepaper erről a linkről tölthető le.

G Data BankGuard Technológia bemutatása
+-

A G Data BankGuard Technológia a böngészőkbe épül be, és ott felügyeli, hogy a böngésző adatai ne kerüljenek meghamisításra. Ehhez először leképezi, hogy milyen képet mutatnak a böngészők hálózati könyvtárai, majd ezután a könyvtárak tényleges állapotát folyamatosan összehasonlítja az eltárolt képpel. Ha a két kép nem egyezik meg, a böngésző sérült. A G Data BankGuard Technológia proaktív védelmi eljárása felismeri a jelenlegi és jövőbeli trójaiak manipulációit, így védelmet nyújt a SpyEye, a ZeuS és a többi hasonló kártevő – mint például a Sinoway, a Kheagol és a Gozi – ellen.

A technológiát részletesen bemutató .pdf whitepaper erről a linkről tölthető le.