G Data kliens eltávolítása egy számítógépről

A  G Data klienst több módszerrel távolíthatjuk el egy számítógépről.

I.

Az első ezek közül a hagyományos, távolról indított uninstall, a Management Serveren keresztül. Ehhez álljunk az egérrel a kiválasztott kliensre a Management Serveren, majd jobb egérgombbal történő kattintás után válasszuk az “Uninstall G DATA Security Client…” lehetőséget.

II.

Amennyiben lokális eltávolításra van szükség, a következő módszert használhatjuk:

A gépen navigáljunk a program telepítési mappájához (C:\ProgramData\G Data\Client\), ahol megtaláljuk a setup.exe fájlt.

Ezt futtassuk az alábbi paraméterekkel:

/§InstallMode=”Uninstall”
/§_QuietInstallation=”true”

Példa: C:\ProgramData%\G DATA\client\setup.exe /§_QuietInstallation=”true” /§InstallMode=”Uninstall”

Így az eltávolítás a háttérben fog megtörténni. Ebben az esetben a folyamat rejtett. Várjunk kb. 5 percet.

Amennyiben a gépen nem találjuk a setup.exe fájlt, ezt kimásolhatjuk az eredeti telepítőcsomagból is.

Végül indítsuk újra a gépet (!).

III.

Ha az első két módszer valamilyen okból nem alkalmazható, használhatjuk a G Data AVCleaner alkalmazást, amit erről a linkről tölthetünk le. (Így mindenféle programmaradékot is eltávolíthatunk.)

FONTOS: az AV-Cleanert mindig újra és újra le kell tölteni, hogy biztosan a legfrissebb verziót használja! Kizárólag a legfrissebb verzió képes az új G DATA szoftvereket is eltávolítani.

Az AVCleaner eltávolítja a G Data klienst, de minden egyéb G Data alkalmazást is, ezért vigyázzunk, hogy a Management Serveren ne futtassuk le (kivéve akkor, ha a teljes Management Servert el szeretnénk távolítani.)

Elképzelhető, hogy az AVCleanert többször kell egymás után lefuttatni, annak érdekében, hogy minden programkomponenst törölni tudjon.

FONTOS, hogy miután a G Data AV-Cleaner segítségével teljesen eltávolítottuk a kliensvédelmet egy gépről, a gépet még egyszer újra kell indítani a kliensvédelem újratelepítése előtt. A klienst csak az újraindítás után szabad újratelepíteni.

Hozzászól a témához?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .