G DATA MAILSECURITY levelezésvédelem alapjai

A G DATA MAILSECURITY levelezésvédelem kapcsán két különböző termékről beszélhetünk:

  1. G DATA MAILSECURITY (Gateway) for Windows
  2. G DATA MAILSECURITY Exchange plugin

G DATA MAILSECURITY

A G DATA MAILSECURITY FOR WINDOWS egy gateway szoftver. Lehet telepíteni egy külön átjáró szerverre, de lehet telepíteni arra a gépre is, amin az Exhange fut. Ha arra a gépre telepítjük, amin az Exchange fut, akkor a portokat át kell konfigurálni.

Míg korábban az Exchange fogadott a levelezés portokon és küldött a levelezési portokon, most a G DATA MAILSECURITY Gateway fog ezeken a portokon fogadni és küldeni, és a leveleket belső portokon fogja átadni az Excangenek, illetve átvenni attól.

Ebben a konfigurációban a Gatway szoftver végez vírusszűrést és spamszűrést egyaránt. A G DATA MAILSECURITY Gateway a G DATA MailSecurity Administrator segédprogram segítségével menedzselhető. Ez a termék nem riportol a G DATA Management Console-ban, és nem jelenik meg abban.

G DATA Exchange Plugin

A gateway szoftver telepítésétől függetlenül lehet telepíteni a G DATA Exchange Plugint. A G DATA Exchange Plugin tehát telepíthető önállóan, vagy akár a G DATA MAILSECURITY Gateway mellett is.

A G DATA Exchange Plugin víruskeresést végez az Exhange mappában, de a gatway szoftvertől eltérően nem csak küldés és fogadás közben (on-the-fly) ellenőrzi az aktuális leveleket, hanem visszamenőleg is tud víruskeresést végezni a levelezési mappákban. A G DATA Exchange Plugin emellett a 14-es verziótól spamszűrést is végez, tehát hasonló funkcionalitással rendelkezik, mint a  G DATA MailSecurity. 

A G DATA Exchange Plugin a G DATA Management Console-ba riportol, így a kliensvédelem többi részével együtt menedzselhető a G DATA Administrator segédprogram segítségével. A plugin működéséhez nem szükséges port átirányítás. Ez a termék a frissebb, a legtöbb konfigurációhoz ajánlott megoldás.

Active Directory integráció

A G DATA Management Console integrálható az Active Directory-val. Emellett a G DATA MAILSECURITY Gateway a G DATA MailSecurity Adminstrator program segítségével szintén be tudja olvasni az Active Directory-t, így például beállítható, hogy csak olyan e-mail címre küldött levelet fogadjon el, amely megtalálható az Active Directory-ban.

Javasolt telepítés

Mivel a G DATA MAILSECURITY Gateway igényli a levelezési portok átkonfigurálását, és számos beállítási lehetőséget tartalmaz, ezért javasolt, hogy a program éles telepítése előtt teszteljük azt. A programot telepíthetjük egy windowsos számítógépre, és egy Thunderbird kliens, valamint egy Freemail postafiók segítségével tudjuk tesztelni a különböző beállításokat.

Az Exchange plugin telepítése előtt javasoljuk, hogy készítsen mentést az Exchange-ről.

Bővebb információ a G DATA vállalati szoftverek kézikönyvében és referencia útmutatójában található.

Hozzászól a témához?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .