.NET keretrendszer telepítése a G DATA Web Administrator alkalmazáshoz

Elképzelhető, hogy a G DATA Web Administrator telepítése nem sikerül, mivel a telepítő nem találja a .NET keretrendszert, vagy annak valamilyen összetevőjét.

Erről a program az alábbi ablakkal tájékoztatja a felhasználót, amely azonban félreértésekre adhat okot.

bug

Először is fontos tudni, hogy a szoftver nem feltétlenül a 3.5-ös .NET keretrendszer keresi, a 4.X keretrendszer is megfelelő számára. A windows 10 aktuális verziójában már a 4.6-os .Net keretrendszer van, illetve ez hozza létre a 4.0-ás kompatibilis csomagot is, így az külön nem telepíthető.

Amennyiben ellenőriztük, és a gépen telepítve a .NET keretrendszer, ellenőrizzük a WCF szolgáltatásokban a HTTP Activation bekapcsolását.

Ehhez a Server Manager ablak navigációs paneljében válasszuk ki a tulajdonságokat, majd a tulajdonságok hozzáadását (add features).

A megjelenő ablakban bontsuk ki a .NET 4.5-ös keretrendszer tulajdonságait, majd a WCF Activation tulajdonságait.

Válasszuk ki a HTTP Activation ablakot, majd a Common HTTP Features-ön belül a Static Content lehetőséget. (Minden más tulajdonság, amely alapértelmezés szerint ki van választva, kiválasztott maradhat.)

Amennyiben egy párbeszédablak jelenik meg, hagyjuk jóvá a választást, majd válasszuk a telepítést a telepítés befejezéséhez. Ezután a Close gombbal lépjünk ki.

A HTTP Activation bekapcsolása után már telepíteni tudjuk a G DATA Web Administrator alkalmazást.

Hozzászól a témához?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .