Új dll fájl disztribúciója a kliensekre

A http szűrő bizonyos esetekben lassíthatja a böngészést a klienseken. Ezt a http szűrő hibás viselkedése is okozhatja, mely javítható a AVKHttp.dll fájl cseréjével a klienseken.

Ennek három módja van.

1. Az első, hogy minden érintett kliensen manuálisan cseréljük le a dll fájlt a “c:\program files (x86)\common files\ g data\avkproxy” mappában.

2. A második mód, hogy a Management Serveren a “AVKRemoteClientSetup” mappába helyezzük a dll fájlt. Így akárhányszor új klienst telepítünk (vagy újratelepítünk egy meglévő klienst), az már az új dll fájlal kerül telepítésre.

3.Amennyiben a csere nagy tömegű klienst érint, van mód arra, hogy ezt megtegyük:

Ehhez először tömörítsük a dll fájlt egy AVKHttp.dll.zip elnevezésű fájlba.

A Management Serveren tegyük ezt a .zip fájlt az „Updates/Client/*latest_product_version* (*latest_date*)” mappába. Alapértelmezett helye: “C:/ProgramData/G Data/AntiVirus ManagementServer/Updates/Client/*latest_product_version* (*latest_date*)”

Ezután szerkesztenünk kell az ugyanebben a mappában található “checksum.xml” fájlt. A biztonság érdekében első lépésként készítsünk backup másolatot mindkét érintett fájlról, azaz mind az eredeti AVKHttp.dll.zip fájlról, mind a checksum.xml fájlról.

Ezután a checksum.xml fájlt nyissuk meg egy szövegszerkesztővel, és keressük meg benne az AVKHttp.dll.zip bejegyzést, hogy a bejegyzés alatt található checksum értéket újra tudjuk kalkulálni.

Az újrakalkuláláshoz használjuk a checksum kalkulátort.

Ehhez nyissuk meg az új AVKHttp.dll.zip fájlt a checksum kalkulátorral. Két értéket látunk majd, a CRC32 és a lenght értéket.

A checksum.xml fájlba a szövegszerkesztőben másoljuk be a checksum kalkulátor által kiadott CRC32 értéket az AVKHttp.dll.zip bejegyzés alá a | határoló jel bal oldalára. A „lenght” értéket másoljuk be a | határoló jel jobb oldalára.

Lássuk az alábbi példát:

<Name>avkhttp.dll.zip</Name>

<Check>C0AD17B0|501683</Check>

Ebben a példában C0AD17B0 felel meg a CRC32 értéknek,

és 501683 felel meg a lenght értéknek.

Ha a checksum.xml fájlba a szövegszerkesztő segítségével beírtuk az új értékeket, a fájlt mentsük el és zárjuk be.

Eztán a Management Server Administrator programban (a központi menedzsment felületen) jelöljük ki az összes érintett klienst, majd jobb klikk után válasszuk az „update program files now” lehetőséget a programfájlok frissítéséhez.

Ezzel az új .dll fájl disztribútálásra kerül a kliensekre.

Címkézve:Címkék:

Hozzászól a témához?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .